Лидер на социалистите разкри ролята на БСП в правителството

Иван Таков изрази надежда, че кабинетът ще изкара пълния си мандат

Лидер на социалистите разкри ролята на БСП в правителството | StandartNews.com

"БСП със сигурност е гласът на разума. Със своя над 130-годишен опит вече БСП има сериозен управленски опит, за да различава правилното от неправилното, особено в това сложно управление", заяви пред НоваНюз председателят на БСП-София Иван Таков.

Таков определи първите 100 дни от мандата на кабинета на Кирил Петков като „тежки дни в сложна конфигурация“ . „Първите 100 дни се трупаха криза върху криза – здравната, икономическа, енергийна, а сега и със ситуацията в Украйна нещата са много тежки за правителството. Виждаме и някои положителни неща като компенсациите за бизнеса. Също така задържането на цената на тока изигра положителна роля в бюджетите на домакинствата“, каза още той.

Социалистът изрази надежда, че кабинетът ще изкара пълния си мандат и ще ускори темповете, с които работи, а най-важното предизвикателство и това, за което трябва да работи в момента, е повишаване на доходите на хората.

"Градската конференция като най-мъдрият орган на управление в столичната организация даде ясен знак. Този ясен знак беше, че единствено и само обединени може да вървим напред и да постигаме успехи. Като казвам обединени, не зад една или друга личност, а говоря за обединени около идеи, ценности и най-вече цели в случая. Защото голямата ни цел са местните избори догодина, за които трябва да се готвим отсега", каза Иван Таков в коментар на току-що поетото от него председателство на столичните социалисти.

"Това беше и моят апел към конференцията и към делегатите, още от утре районните съвети и Градският съвет започват да работят по тази тема", допълни той.

По думите му освен да започнат работа върху нова предизборна платформа, както за кмет на Столична община, така и за районни кметове, обхващайки абсолютно всички проблеми на София, включително и на районно ниво, ще се мисли и за евентуална бъдеща коалиционна форма за явяване на изборите.

Един от сериозните проблеми в момента според Таков е този с “Топлофикация“. „Към април месец се очаква задълженията на “Топлофикация“ да надхвърлят 1 млрд. лв., но благодарение на компенсациите от правителството те получават около 200 млн. за недовзетия приход и увеличаването на цената на газа“, посочи Иван Таков.

На въпрос дали ще се повиши цената за битовите потребители той отговори, че в момента се очаква решението на КЕВР. „Имаше много критики за мораториума, но в зимните месеци той успя да свърши своята работа и в момента от специалисти се чуват твърдения, че от 1 април може да не се повиши цената на тока“, заяви социалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай