Понеделник,

Лидер на социалистите разкри ролята на БСП в правителството

От: Рачо Рачев -
Лидер на социалистите разкри ролята на БСП в правителството
A
A
A

"БСП със сигурност е гласът на разума. Със своя над 130-годишен опит вече БСП има сериозен управленски опит, за да различава правилното от неправилното, особено в това сложно управление", заяви пред НоваНюз председателят на БСП-София Иван Таков.

Таков определи първите 100 дни от мандата на кабинета на Кирил Петков като „тежки дни в сложна конфигурация“ . „Първите 100 дни се трупаха криза върху криза – здравната, икономическа, енергийна, а сега и със ситуацията в Украйна нещата са много тежки за правителството. Виждаме и някои положителни неща като компенсациите за бизнеса. Също така задържането на цената на тока изигра положителна роля в бюджетите на домакинствата“, каза още той.

Социалистът изрази надежда, че кабинетът ще изкара пълния си мандат и ще ускори темповете, с които работи, а най-важното предизвикателство и това, за което трябва да работи в момента, е повишаване на доходите на хората.

"Градската конференция като най-мъдрият орган на управление в столичната организация даде ясен знак. Този ясен знак беше, че единствено и само обединени може да вървим напред и да постигаме успехи. Като казвам обединени, не зад една или друга личност, а говоря за обединени около идеи, ценности и най-вече цели в случая. Защото голямата ни цел са местните избори догодина, за които трябва да се готвим отсега", каза Иван Таков в коментар на току-що поетото от него председателство на столичните социалисти.

"Това беше и моят апел към конференцията и към делегатите, още от утре районните съвети и Градският съвет започват да работят по тази тема", допълни той.

По думите му освен да започнат работа върху нова предизборна платформа, както за кмет на Столична община, така и за районни кметове, обхващайки абсолютно всички проблеми на София, включително и на районно ниво, ще се мисли и за евентуална бъдеща коалиционна форма за явяване на изборите.

Един от сериозните проблеми в момента според Таков е този с “Топлофикация“. „Към април месец се очаква задълженията на “Топлофикация“ да надхвърлят 1 млрд. лв., но благодарение на компенсациите от правителството те получават около 200 млн. за недовзетия приход и увеличаването на цената на газа“, посочи Иван Таков.

На въпрос дали ще се повиши цената за битовите потребители той отговори, че в момента се очаква решението на КЕВР. „Имаше много критики за мораториума, но в зимните месеци той успя да свърши своята работа и в момента от специалисти се чуват твърдения, че от 1 април може да не се повиши цената на тока“, заяви социалистът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички