Лена отговори на Слави Трифонов. Кой е тряскал врати в МС

Обсъжда ли се ротация Петков - Василев?

Лена отговори на Слави Трифонов. Кой е тряскал врати в МС | StandartNews.com

Мисля, че г-н Петков е най-диалогичният човек, който може или по-скоро можеше до скоро да споява тази коалиция. Това заяви началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

Така тя отговори на интервюто на Слави Трифонов за Дарик Радио, в което лидерът на ИТН заяви, че премиерът се държи с коалиционните си партньори като със слуги.

Бориславова разкри, че при напускането на министрите от ИТН на правителственото заседание, на което бе гласувана актуализацията Бюджет 2022, в залата е имало "тряскане на столове и врати". "Лидерите на тази партия се опитват да вкарат страната в политическа криза", категорична бе Бориславова.

"В момента от колегите от ИТН продължават да не си вдигат телефоните и не можем да обсъждаме каквито и да било варианти за управлението и коалицията. „Продължаваме промяната“ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като премиер, защото може с воля да не позволи източване на държавни пари и корупционни сделки", заяви Лена Бориславова запитана дали е възможно да има правителство без Кирил Петков начело на кабинета. На въпрос дали е възможна ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет заяви: "Не я изключвам, но не сме я обсъждали."

Тя обаче беше категорична, че каквото и да се случва с правителство, ПП ще са готови на разговори след като Народното събрание гласува актуализацията на макрорамката. На подобно мнение били и партньорите от БСП и ДБ, обясни Бориславова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай