Лена Бориславова с нова атака срещу Гешев, насмете и опозицията

Опозицията оказва тормоз на управляващите с тази ожесточена канонада от въпроси

Лена Бориславова с нова атака срещу Гешев, насмете и опозицията | StandartNews.com

"С риск някой да ме обвини във вендета, истината е, че най-големият проблем на държавата в момента е неработещата прокуратура", заяви пред Дарик радио началничката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

Тя е изумена, че прокуратурата се е направила на изненадана кои са лицата от списъка на корумпираните и е изпратила призовки на нея и Петков.

"Клоня към хипотезата, че главният прокурор се опитва да запали война между институциите. Какво стана с разследването за "Булгаргаз"? Вместо да се разследват злоупотребите на бившето ръководство на дружеството, прокуратурата се зае да разследва какви заповеди е издало МВР. И това по време на тежка енергийна криза занимава най-много прокуратурата. Вместо МВР да бъде оставено да действа в рамките на правомощията си прокуратурата иззе папките по делото, за да търси кой как е резолирал документи. Прокуратурата не задава релевантните въпроси дали има злоупотреби за милиони. Целият й фокус обаче са резолюциите на МВР. Или да ни извика мен и премиера", каза Бориславова.

"Останах с впечатление, че Гешев не е готов да си свърши работата", каза тя и благодари на разследващите журналисти, които са разкрили големи корупционни нарушения в страната въпреки липсата на медийна свобода и работейки в голям риск.

Бориславова обясни, че не е работа на премиера или началника на кабинета му да вземе папките от ДАНС и да ги занесе в прокуратурата. "Но изкристализира колко прокуратурата е дезинтересирана от разследване на публично изнесени данни, които са законно основание да се самосезира. Представете си за какъв колапс на прокуратурата става дума, щом тя твърди, че не разполага с данни за престъпления по въпросните медийни разследвания. Тя не започва да разследва данните, а започва да разследва премиера и мен, че имаме медийни публикации. Бориславова разказа, че разследващите журналисти нямат доверие на прокуратурата и не искат да си говорят с прокурори.

Тя илюстрира съпротивата на ГЕРБ срещу новото правителство с факта, че депутатите от ГЕРБ са задали само за седмица 300 въпроса на министрите и даде за пример хиперактивността на Николина Ангелкова, на която трябва да се отговори писмено. "Мислите ли, че на администрацията й остава време да се занимава с оперативната си работа", попита Бориславова.

"Опозицията оказва тормоз на управляващите с тази ожесточена канонада от въпроси. Но не сме очаквали нищо по-малко", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай