Понеделник,

Лазаров не знаел нищо за операция „Червеи"

От: Администратор -
A
A
A

София. Не разполагам с информация да са подслушвани протестиращи. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет главният секретар на МВР Светлозар Лазаров относно операция "Червеи".

Той обясни, че темата му била известна от публичното пространство. "В крайна сметка се обсъжда оперативно дело в дирекция "Вътрешна сигурност". Аз лично не отговарям за дирекция "Вътрешна сигурност", нямам отношения с тази дирекция. Тя е пряко подчинена на министъра, така че първо не разполагам с информация, второ не е коректно да коментирам работата на други колеги, без да познавам спецификата", каза главният секретар.

Лазаров обясни, че няма информация за информационната система в дирекция "Сигурност", за която се твърди, че прокуратурата е проверила. "Дирекция "Сигурност" и дирекция "Инспекторат" са на пряко подчинение на политическото ръководство на МВР. От друга страна те имат функционални задължения да работят по конкретни служители на МВР, конкретни прояви дали са свързани с престъпления по служба или корупционни прояви, или други форми на облагодетелстване", посочи Лазаров.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички