Кунева за ГЕРБ: Отлична работа

Кунева за ГЕРБ: Отлична работа | StandartNews.com

Аз съм впечатлена и от работоспособността на Цветан Цветанов, който беше шеф на предизборния им щаб и свърши много прецизна организационна работа". Това каза вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Куневапред Нова телевизия.

„Когато ГЕРБ има толкова убедителна победа в цяла България, на мен ми се струва, че най-напред е добре да поздравим партньорите и да кажем отлична работа", допълни тя.

 Изказването и идва ден след като премиерът Бойко Борисов се възмути на изказването на РБ, че Плевен е паднал. "Като при пашата! Нека бъдем по-толерантни", ядоса се премиерът вчера.

"Хората не са крепостни. Да оставим сравненията с миналото. Не сме в ситуация на две империи, които плячкосват един град, нито пък сме в ситуация в Средновековието, когато можем да кажем на хората къде да насочат своя глас. Напротив, плевенчани са достойни хора, които мислят и знаят как да бъде управляван града им", заяви Кунева.

До обяд ще сме готови и ще оповестим конкретни предложения по Изборния кодекс, каза още Кунева.

Тя посочи, че след края на гостуването си в предаването, ще се обади на колегите си, които вече заседават в Движение „България на гражданите" по конкретни предложения по Изборния кодекс, с които днес ще са готови и ще оповестят. „Стана ясно, че организацията по този Изборен кодекс не може да се направи добре, а самият факт, че имаме подадена оставка на шеф на ОИК говори достатъчно за това", посочи тя. „Не само, че изборите не могат да бъдат организирани, а и че има многобройни негативни практики", добави още вицепремиерът.

„Машинното гласуване е едно от нещата, които предлагаме и то с много конкретно разписани стъпки как това да се случи. Тези конкретни предложения ще се чуят до обяд. Цяла седмица работи юридическият екип, които са готови да дадат своите предложения", уточни тя. По повод резултатите от местните избори, тя заяви :

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай