Кръстев похвали действията на летище Варна

Кръстев похвали действията на летище Варна | StandartNews.com

Варна. Действията от страна на летището във Варна след инцидента са адекватни. Това заяви служебният министър на транспорта Кристиан Кръстев, предаде „Дарик". Кръстев е на посещение във Ватикана заедно със служебния премиерМарин Райков, по повод инцидента със самолета, излязъл от пистата на Летище Варна.

Инцидентът е станал около 10.19 ч. при кацане на самолет на авиокомпания Air Via. Машината е изпълнявала чартърен полет от Лайпциг със 172 пътници на борда, съобщиха от летището. След инцидента пътниците веднага са били изведени от самолета. При напускане на въздухоплавателното средство са ранени две жени, които са отведени в болница със съмнения за фрактури. Те са пострадали, докато се спускали по аварийните пързалки. Едната е българка, а другата - германка.

„Разговарях с генералния директор на РВД, с директора на ГВА, с директора на летището, не успях да говоря с пилота. По информация от пилота, който познавам лично, не ми вдига телефона. Той се казва Венков. Имало е силен вятър при кацане, наложило се е да кацне по в средата на полосата. Не е успял да овладее положението, явно, и така се е случило излизането от полосата", обясни министър Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай