Сряда,

КПКОНПИ проверява министър на Кирил Петков, в какво го подозират

От: Редакция -
710
КПКОНПИ проверява министър на Кирил Петков, в какво го подозират
A
A
A

Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) образува производство за конфликт на интереси срещу министъра на транспорта Николай Събев и отстранения от поста вчера заместник-министър Илия Илиев.

Производството е по постъпили сигнали и по медийна публикация, в които се твърди, че министърът на транспорта в кабинета на Кирил Петков е продължил да бъде съдружник в частна компания след встъпването си в длъжност, а дейността на компанията се припокрива с неговите правомощия като министър – лице, заемащо висша публична длъжност, съобщават от КПКОНПИ.

В сигналите се твърди още, че Събев е назначил за свой заместник Илия Илиев с ресор „железопътен сектор“, въпреки съществуващите данни, че Илиев е свързан с частни дружества, чиято основна дейност е изграждане на железопътна инфраструктура, добавят от комисията.

Илия Илиев беше освободен от поста заместник-министър на транспорта вчера по искане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Събев е мотивирал искането си със започнатите решителни и дълбоки реформи в БДЖ и необходимостта от екип, който да следва темпото на промяната, става ясно от съобщение на министерството на транспорта, припомня БНТ.

От вчера са освободени и двама от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД – досегашният председател Симеон Евтимов и Любомир Сяров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички