Сряда,

КПКОНПИ изпревари църквата! Какво става с антикорупционната комисия

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
2060
КПКОНПИ изпревари църквата! Какво става с антикорупционната комисия
A
A
A

През април ще бъдат внесени промените в закона за КПКОНПИ. Тези промени обаче може да бъдат разделени на две, тъй като сред тях има спешни, както и такива, изискващи време, съобщи пред НоваНюз депутат от "Продължаваме Промяната" и лидер на партията "Средна европейска класа" Константин Бачийски.

"Борбата с корупцията е спешна. До 10 дни ще имаме окончателния вариант на предложението за разделяне на КПКОНПИ", каза още Бачийски.

Службите за първи път искат да си свършат добре работата и да работят в полза на държавата. НАП каза, че 38 лица по висши държавни позиции нямат недекларирано имущество, но аз се съмнявам в желанието и начина на извършването на проверките. Те са направени през 2019 и 2020 г. Притеснявам се дали НАП е направила извинителни бележки на въпросните хора, разкри Бачийски.

По думите му КПКОНПИ е направила повече хора светци, отколкото БПЦ. "Вероятно лицата, за които има информация е по-голяма от постъпилата в НАП. Данните са постъпвали на части от прокуратурата. Важно е да се знае за кои лица има текущи проверки", подчерта Бачийски. И допълни, че шефът на ДАНС и прокуратурата ще бъдат извикани, за да се установи истината.

Относно военната помощ за Украйна той отбеляза, че България няма възможности да предостави такава, тъй като ние самите се нуждаем от военна помощ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички