Кой е шефът в групата на Кирил Петков и Асен Василев

Банкер води депутатите на ПП

Кой е шефът в групата на Кирил Петков и Асен Василев | StandartNews.com

Кирил Петков, лидер на „Продължаваме промяната” и кандидат за премиер, прочете първата декларация от името на парламентарната група на политическия си проект. Но той самият не е шеф на най-голямата група в НС. Асен Василев – също. Двамата се оказаха редови членове.

Банкер води ПГ на ПП. Председателят Андрей Гюров е експерт от банковия сектор, преподавател по финанси в Американския университет. На вота на 14 ноември 2021 г. той бе водач на листата на проекта в Благоевград.

Гюров има над 15 години опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа и е консултирал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank, съобщават от „Продължаваме промяната”. От 2010 г. преподава в Американския университет. Негова заместничка на парламентарната група ще е бившата зам.-министърка на икономиката Яна Балникова.

Председател на групата на "Има такъв народ" остава Тошко Йорданов. Негов заместник ще е Виктория Василева. Първата декларация от името на групата обаче не бе прочетена от Йорданов, а от топ финансиста Любомир Каримански.

Групата на ГЕРБ за трети пореден парламент води  Десислава Атанасова. Заместници ще й бъдат председателят на СДС Румен Христов, юристът Александър Ненков и Тома Биков.

Председател на парламентарната група на БСП очаквано е Корнелия Нинова, а нейни заместници в парламента са Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Христо Проданов.

На чело на групата на "Демократична България" е Христо Иванов, а заместници са му Атанас Славов, Иван Димитров, Владислав Панев.

Костадин Костадинов ще е председателят на парламентарната група на "Възраждане", а зам.-председател ще е Петър Петров.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай