Кой е мафията, кой и как се бори с нея? Говори Бабикян

Правосъдната реформа няма да стане с изрезки. Тя ще продължи дълго и няма да свърши лесно

Кой е мафията, кой и как се бори с нея? Говори Бабикян | StandartNews.com

Ако се биеш с мафията, трябва да си готов за война, а не на размени на изрезки от вестници. Това е война, смята политическият анализатор Арман Бабикян, който коментира пред бТВ разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата.

„Правосъдната реформа няма да стане с изрезки. Тя ще продължи дълго и няма да свърши лесно“, категоричен е Бабикян.

Той се пошегува, че с действията си главният прокурор Иван Гешев е помогнал много, за да се промени частично феодалният модел в България. „Борисов вече не е на власт. Действията на Гешев предизвикаха това. Ако продължава да прави глупости, току виж е стимулирал и втори процес, който да промени правосъдната реформа и неговото място. Още няколко такива умни ходове и въпросът ще се реши“, каза Бабикян.

Нидал Алгафари даде пример с известния американски престъпник Ал Капоне, срещу когото единственото доказателство за престъпление е свързано с данъци. „Това, че тези хора са бандити и мутри – знаем. Предполагаме го, но за да го потвърдиш, трябва да имаш една папка с доказателства, в които участва следствие, прокурор, съд и много други неща“, смята Алгафари.

Според него проблемът е, че всичко погрешно в правосъдието е фокусирано само в една фигура. „Ако Иван Гешев е единственият проблем на нашето правосъдие, да вземем да си сложим някой друг“, каза Алгафари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай