Костадинов вади хората си на антиамерикански протест

България няма място в конфликта Русия-Украйна и не трябва да предоставя военна помощ

Костадинов вади хората си на антиамерикански протест | StandartNews.com

Оставка на правителството ще иска протест на „Възраждане“, който трябва да се проведе пред сградата на Народното събрание. Партията е категорично против страната ни да предостави оръжие на Украйна.

В парламента влиза за разглеждане предложение на "Възраждане" за прекратяване на Споразумението за сътрудничество между България и САЩ, а това е тяхна идея, която също се нуждае от натиск от улицата.

Трети мотив за демонстрацията и исканата оставка е, че кабинетът не се справя с кризите, пред които страната ни е изправена. Националистите заявяват, че за 100 дни кабинета на Кирил Петков е показал, че обслужва чужди интереси и е спечелил само недоверие.

С протестните действия „Възраждане“ изразява категорична позиция, че България няма място във военния конфликт между Русия и Украйна и не трябва да предоставя военна помощ на украинската страна.

„Ние няма да се примирим с това, няма да го допуснем. Нека никой да не си мисли, че ще вкара нашата държава в конфликт току така. По-скоро ще падне правителството и ще го свалим с всички възможни средства, отколкото да допуснем това нещо“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„България няма да участва в този конфликт по никакъв начин и ако правителството иска нещо друго да направи, нека да знае от сега с категоричност - то работи срещу българския национален интерес“, добави Костадинов и уточни, че протестът няма да е еднократен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай