Костадинов цака с референдум. Кое ядоса лидера на Възраждане?

Това не струва скъпо, а по-скъпо ще струва класическото национално предателство

Костадинов цака с референдум. Кое ядоса лидера на Възраждане? | StandartNews.com

Нито с българската история, нито с българската култура, език, чест и достойнство, отстъпки не трябва да се допускат. Те не са за продан. Има разлом в този консенсус и не е в обществото, а в управляващата коалиция, предупреди лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от трибуната на Народното събрание.

Според него е видна липсата на разбирателство в обществото ни по темата. Има разминаване по вижданията между коалиционните партньорите дали да се вдигне ветото за присъединяване на Република Северна Македония в Европейския съюз. Затова от "Възраждане" настояват, когато има неразбиране в управляващата коалиция, единственият начин консенсусът да бъде закрепен е по темата да се проведе референдум - дали българите одобряват намеренията на премиера за това, че България трябва да вдигне ветото или не го одобрява.

"Възраждане" ще настояват всяко едно решение, което има ефект на действие надхвърлящ мандата на парламента и на правителството, да се подлага на референдум.

"Единственият начин да се даде мнение дали да се вдига ветото или да не се вдига, трябва да има референдум. Това не струва скъпо, а по-скъпо ще струва класическото национално предателство. Ако няма нагласа в тази посока, сме готови да започнем подписка за свикване на национален референдум за мнението на българските граждани", подчерта Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай