Костадинов с писмо до Рашков. Ще има ли провокатори на протеста

Това е вторият за тази година протест срещу зеления сертификат, организиран от "Възраждане"

Костадинов с писмо до Рашков. Ще има ли провокатори на протеста | StandartNews.com

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отхвърли твърденията, че на протеста им срещу зеления сертификат в сряда, 23 февруари, ще има провокатори. 

"Зеленият сертификат е напълно безсмислен. Всички говорят, че тази мярка не се спазва. Като не се спазва, дайте да я отменим. Дори в една от най-рестриктивните държи в това отношение - Швейцария, те се отменят", каза той. 

Това е вторият за тази година протест срещу зеления сертификат, организиран от партията. Първият беше пред парламента на 12 януари, където се стигна до сблъсъци между недоволните и представители на реда. Имаше и опити за насилствено влизане в парламента.

Вчера началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова заяви, че зад протестите на огнеборците и полицаите стои поне един човек от списъка с 19-те, предаден от премиера на прокуратурата. По-късно вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е станала грешка. Готвели се провокации в сряда, когато „Възраждане“ подготвят демонстрация. 

„Не е нова практика преди протести правителството да прибегне до пропаганден ход. Ние имаме болезнено дежа вю, защото през 2020 г. по време на протестите имаше една пресконференция на тогавашния вътрешен министър Младен Маринов, където казаха как са засечени криминално проявени, а това се оказа лъжа“, коментира Костадинов. 

По думите му правителството изпитва страх от протеста, организиран от партията. 

„Няма разлика между стария ГЕРБ и новия ГЕРБ по отношение на пропагандата, сменят се само каналите“, каза Костадинов и допълни, че днес ще изпратят писмо до Рашков, в което ще поискат информация за провокаторите. 

Костадинов заяви, че на техни протести никога не е имало провокатори, а когато са се появявали такива – били изтласквани от множеството.

"Ние не караме никого. Ние даваме възможност на хора, които искат, да дойдат тук, защото за България всичко се случва в София. Когато някой иска да бъде чут гласа му, за добро или лошо, трябва да дойде тук. Не винаги хората, обаче, имат тази възможност. И когато ние дадем възможност да хората да дойдат и да се срещнат със своите слуги - министри, депутати, извъднъж това се превръща в проблем", допълни той и заяви: "Нека да дойдат хората, пък ще видим какво ще стане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай