Петък,

Костадинов очаква провокатори. Заговори за триъгълник на смъртта

От: Рачо Рачев, сн. БНТ, архив -
1192
Костадинов очаква провокатори. Заговори за триъгълник на смъртта
A
A
A

МВР направи тази провокация, за да откаже хората да идват на протеста, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно огласената миналата седмица информация за готвени провокации на протеста на партията срещу зелените сертификати, който ще се проведе в София днес.

„Ако има провокатори, те ще бъдат изпратени от МВР. Това е стара практика. Някои практики не умират. Разлика между новия ГЕРБ и стария ГЕРБ и в това отношение не виждам. Днес ще се подготвим да няма провокации от страна на МВР“, категоричен бе Костадинов.

„Всякакви хора ще дойдат и за голям ужас на столичните жълтопаветни журналисти ще дойдат хора, които не са от София. Ще дадем възможност на всеки човек, който иначе не би имал възможност да дойде и да си каже мнението, да дойде. Защото нашата държава, макар че е строго софиоцентрична и ако нещо не се случи в София, в триъгълника на смъртта между Народното събрание, президентството и Министерския съвет, все едно не се е случило, това нещо не се отразява“, оплака се лидерът на "Възраждане".

„Хаби се обществена енергия за нещо, което очевидно не е най-големият проблем на нашата страна“, смята Костадинов по повод зелените сертификати, които той и подкрепящите го искат да бъдат премахнати веднага.

Сред причините протест да се състои, независимо от обявеното от здравните власти поетапно отпадане на мерките, той посочи това, че от утре (24 февруари) отпадат ограниченията за влизащите, но не и за работещите в обществени обекти и те ще продължат да си плащат, за да работят.

„Не можем да разберем каква е логиката за това поетапно отменяне за толкова дълъг период – говорим за 1 месец“, обясни Костадинов.

Като следващ мотив той изтъкна тестовете на децата, които той определи като „доказано неефективни и безсмислени“, нарече тази практика „безсмислена и вредна“ и посочи, че за това в бюджета за следващите 6 месеца са предвидени 76 милиона лева.

„Тук говорим за няколкостотин случая от няколкостотин хиляди направени тестове“, обясни лидерът на "Възраждане".

Той добави и над 2 милиарда лева компенсации, предвидени за бизнеса в резултат на действията на българското управление за справяне с ковид кризата.

„Днес ние ще се срещнем с представители на Министерския съвет. Диалог трябва да има, такъв диалог ще има“, заяви Костадин Костадинов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички