Костадинов каза кое ще разбие управляващата коалиция

Той смята, че България дава разнопосочни сигнали към Република Северна Македония

Костадинов каза кое ще разбие управляващата коалиция | StandartNews.com

Твърде вероятно е БНБ да бъде причината за разпад на коалицията, с оглед взаимните нападки, които видяхме през последните две седмици. Те минаха границите на нормалното политическо коалиционно разбирателство, коментира пред БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. За партията му е важно не коя личност ще оглави Българската народна банка, а какви политики ще следва.

"Партиите донякъде се подготвят за избори. От БСП искат да върнат хартиеното гласуване, смятат да го предложат, използвайки неразбирателството в коалицията. Манипулациите с това продължават. Ще предложим да има представителство както в ЦИК, така и в РИК, така и в секционните избирателни комисии на граждански организации - половината да бъдат от партиите, а другата половина от гражданските организации", допълни Костадин Костадинов.

Той поясни, че България дава разнопосочни сигнали към Република Северна Македония, казват едно в чужбина, а друго в България. "Ако има една тема, по която българското общество е обединено и единно на 100%, това е темата за Република Северна Македония", заяви Костадинов.

Според него България трябва да има свои изтребители и това е трябвало да се случи отдавна. "Има тежка корупционна сделка, рекет, във връзка с изтребители F-16, не трябва да изкупува тези изтребители", каза още лидерът на "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай