Четвъртък,

Костадинов даде идея защо и как да напуснем Европейския съюз

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
11193
Костадинов даде идея защо и как да напуснем Европейския съюз
A
A
A

България има липса на демократична представителност в Европейския съюз, обяви в интервю за БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той даде пример с Великобритания, която е излязла от общността. "На този етап членството ни в Евросъюза не отговаря на националния ни интерес. Трябва да бъдат предоговорени условията ни за членство, в противен случай може да искаме да напуснем", каза Костадинов.

Той поиска и преразглеждане на позициите ни в Европейския съюз. "Ние сме част от европейските регулации и когато нещо не ни е изгодно, ние можем да го променим. Друг е въпросът, че никой не повдига темата", каза още лидерът на "Възраждане".

"Възраждане" е за възстановяване на българската свобода и суверенитет и срещу приемането на еврото. Костадинов не отхвърли възможността да бъдат открити допирни точки с правителството.

Лидерът на "Възраждане" коментира и ситуацията в Украйна и водените преговори НАТО-Русия. Депутатът обяви, че не е срещу натовските бази в България, а срещу тези на САЩ у нас. "Очевидно е, че тази държава (Украйна - бел.ред.) се разпада и то не от натиск на изток, а от натиск на запад", допълни Костадинов. Той припомни, че на територията на Украйна има българска общност, за която трябва да мислим.

По думите му България не защитава интересите си и по отношение на Северна Македония като допуска да бъде предупреждавана за санкции от страна на САЩ. "България има натовски бази, това са поделения на българската армия. Не американските, не турските, а нашите войски гарантират териториалната ни цялост", подчерта Костадинов.

Решението на здравната криза у нас е да се премахнат бизнес отношенията в болниците, обяви Костадин Костадинов. "За здравната криза основният проблем е, че здравната ни система беше превърната в търговско дружество. Решението може да бъде като отпадне търговския статут на болниците, така че да няма губещи болници", каза още той.

Костадинов коментира и факта, че партията му е против ваксините срещу ковид, а част от депутатите му са ваксинирани. "Ние сме за ваксините - тези, които са утвърдени. Против сме тези, които в момента се поставят, но всеки сам си решава. Не смятам, че от ваксините трябва да произтичат задължения или права", каза Костадинов. Той отново припомни, че категорично е срещу въвеждането и използването на зелените сертификати у нас.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички