Конгресът реши! Нинова остава председател на БСП

415 делегати на левицата гласуваха „против“ оставката на Нинова,

Конгресът реши! Нинова остава председател на БСП | StandartNews.com

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

Гласували „за“ оставката на Нинова бяха 164 от участниците. 415 делегати на левицата гласуваха „против“ оставката на Нинова, а 20 се въздържаха.

Корнелия Нинова остава председател на Българската социалистическа партия.

"Излязох от времето, което се водеше дискусията за оставката, защото помислих, че така е възпитано. Да не попреча с присъствието си на някого, ако иска да каже нещо спокойно", заяви Нинова след като научи резултатите от гласуването.

"От тази дискусия се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинство", каза тя.

Корнелия Нинова благодари за доверието. "Това ме задължава да работя с двойно повече усилия. Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия", посочи лидерът на БСП.

"Разбира се, чух и различното мнение и човек винаги има нужда да коригира нещо в поведението си. Чух много внимателно. Ще положа усилия заедно с всички вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и коалиционни партньори следващото предизвикателство, местните избори през 2023 г., да бъдат нашата победа", подчерта Нинова.

Според депутата от БСП Атанас Зафиров резултатът от гласуването е напълно очакван. Ако и останалите около 250 делегати бяха успели да участват, резултатът с който конгресът не прие оставката на г-жа Нинова щеше да бъде още по-внушителен, което ясно показва настроенията в партията, а именно-пълна подкрепа за г-жа Нинова и водената от нея политика, обясни Зафиров.

Днешното заседание е показало, че БСП е партия ,в която могат да се чуят всякакви мнения, но когато бъде взето решение, то трябва да бъде прието и изпълнявано от всички, каза още Атанас Зафиров.

Председателката на партията е заложила бъдещата голяма политическа цел - спечелването на следващите местни избори.

На първо място за БСП сега обаче е активното участие в управлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай