Кои остават извън парламента

Искат зелен сертификат от депутати и служители, за да ги пуснат в сградата

Кои остават извън парламента | StandartNews.com

За достъп в сградите на Народното събрание от понеделник (24-и януари) ще се изисква зелен сертификат или валиден антигенен или PCR тест с негативен резултат.

Целта на въвеждането на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на COVID инфекцията, посочват от парламента. Тя бе приета от народните представители на 7-и януари. Решението им предизвика недосовлство от страна на групата на "Възраждане" в парламента, като впоследствие партията организира и протест. Въприки това, тя влиза в сила от понеделник.

Депутатите, които нямат ковид-сертификат, ще бъдат призовани да се тестват в две мобилни лаборатории, които ще бъдат разположени край сградите на НС, за да бъдат допуснати до пленарните заседания или заседанията на комисиите.

Депутатите няма да показват сертификатите си всеки път - всички депутати със сертификат ги представиха за да влязат в списък, който ще стои при охраната на сградата от НСО.

Депутатите, които нямат сертификат, ще плащат сами за своите тестове и за тестовете на своите сътрудници в мобилните лаборатории.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай