Коалицията се събра усмихната, какво решават за Украйна

Лидерите на управляващите партии преговарят на извънредна среща

Коалицията се събра усмихната, какво решават за Украйна | StandartNews.com

Лидерите на управляващата коалицията се събраха извънредно.

Преди минути премиерът Кирил Петков публикува снимка от срещата, на която позират усмихнати той и останалите лидери на управляващите четири партии. "Работна среща на коалиционния лидерски съвет", написа той в публикацията, без да уточнва темите на разговорите.

Предполага се, че една от тях е изпращането на оръжия за Украйна. От „Демократична България” смятат, че по този въпрос ще има мнозинство в пленарната зала.

От БСП обаче са твърди, че за тях това е линията, която не биха прекрачили. „Нашата позиция е ясна - за нас това е червена линия. БСП няма да подкрепи и няма да допусне изпращане на оръжия", категоричен бе Георги Свиленски, който е сред участниците в срещата, заедно със соцлидерката Корнелия Нинова.

ДБ са представени от лидерите на трите партии в обедининието Христо Иванов от "Да България", ген. Атанас Атанасов от ДСБ и Владислав Панев от "Зелено движение". Тошко Йорданов участва в срещата от името на Има Такъв Народ, а "Продължаваме промяната" е представена от премиера Кирил Петков, става ясно от публикуваната от самия него снимка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай