КНСБ с декларация за участие в консултациите при президента

КНСБ с декларация за участие в консултациите при президента | StandartNews.com

Хасково. КНСБ разпрати декларация до държавния глава, шефа на парламента и лидерите на политическите партии, в която настоява социалните партньори - синдикатите и бизнеса, да бъдат поканени на консултациите при президента във връзка с предсрочните парламентарни избори и законодателните промени следващата седмица. Това съобщи в Хасково лидерът на конфедерацията Пламен Димитров.

Той уточни, че преди срещата при Росен Плевнелиев този вторник е разговарял с лидерите на всички парламентарно представени политически партии, без „Атака", за включването им и те са изразили принципно съгласие.

Синдикатите готвят за срещата предложения за мерки в социалната сфера и доходите на хората - това са част от темите, за които от КНСБ ще настояват за спешни мерки. "Това правителство трябва да започне промените, така че да ги подготви за следващото - служебното, което ще дойде на власт", подчерта Димитров. По думите му да се действа веднага е належащо, тъй като именно социалната сфера и доходите са най-осезаемият провал на кабинета Орешарски, който хората няма да простят.

Синдикалистите ще искат още увеличаване на минималната работна заплата от 1 януари 2015 г. на 400 лв., както ще продължават да настояват за криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Освен това от КНСБ са категорични, че ще чакат от премиера пълни данни за състоянието на икономиката ни. „Преди да сдаде властта, Орешарски да изнесе пълните параметри на финансовото състояние на държавата", призова Пламен Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай