Събота,

Кирил Петков щастлив: Гарантирахме енергийната сигурност

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
774
Кирил Петков щастлив: Гарантирахме енергийната сигурност
A
A
A

Финалната версия на Плана за възстановяване и устойчивост е напълно готова, заяви премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

"Тя гарантира енергийната сигурност на България. Запазваме пълния капацитет на Маришкия басейн и едновременно с това сме изцяло в рамките на Зеления преход. Използвахме иновативни решения, включително батерии и ВЕИ-та, геотермали, използвайки природното богатство на България", обясни Петков.

„Искам да поздравя специално и подхода за справедлива България. Върховенството на закона е сложено на огромен пиедестал и е голям приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор и това става със съдия, който временно ще вземе ролята на разследващ прокурор, а след това ще бъде върнат като съдия, така че да няма конфликт на интереси”, отчете Петков.

Едновременно с това ще бъде направена реформа и в Антикорупционната комисия. „Ще има и големи реформи в това как се извършват обществените поръчки. Както всички знаем, това беше огромен проблем в предишните управления на България”, посочи Кирил Петков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички