Петък,

Кирил Петков: Чакам сигнали срещу Прокопиев

От: Редакция, снимка: Нова тв -
508
Кирил Петков: Чакам сигнали срещу Прокопиев
A
A
A

„Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание и не ги пропуска. В Брюксел казах, че са 20 души. За 19 бяхме събрали медийни публикации, а на 20-тия го предадохме”.

Това каза премиерът Кирил Петков по време на изслушването си в парламента.

„Няма наши и ваши. Всички са равни пред закона. Моля ви, ако имате ясни сигнали за което и да е лице, включително и Прокопиев – радвам се да ми ги предадете. Оттук нататък всички ще са под един аршин”, заяви Петков в отговор на депутата от ДПС Йордан Цонев.

"Чакам сигнали от вас и бих ги предал с удоволствие на прокуратурата. Никога не сте чували от мен думите „Не закачайте този или онзи кръг". Аз съм министър-председател на цяла България”, добави премиерът.

Той бе попитан от Цонев на какъв принцип са избрани тези 19 лица, включени в списъка, който премиерът занесе в прокуратурата преди дни. "Разбрахме, че основният източник за този списък е гугъл", посочи Цонев. Той обясни, че колегата му Делян Пеевски няма кредити като физическо лице от ББР. Като миноритален участник в "Булгартабак" с 5% от капитала, се оказва, че дружеството има кредит, който е изряден и се обслужва, обясни Цонев.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички