Христо Иванов с призив, каза най-доброто решение за БНБ

Той изрази надежда да бъде чут

Христо Иванов с призив, каза най-доброто решение за БНБ | StandartNews.com

Най-доброто решение е двете кандидатури за БНБ да бъдат оттеглени. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента.

"Призивът ми е отговорно да се седне на масата за разговори. Да се говори", каза още Христо Иванов. Той изрази надежда да бъде чут. Според него трябва да се започне разговорът на чисто и да се намери кандидатура, която да обедини управляващото мнозинство и да се ползва с подкрепата на целия парламент.

Иванов коментира, че има напрежение между ПП и ИТН. "И аз го усещам", каза съпредседателят на ДБ.

Той бе попитан дали се върви към разклащане на устоите на управлението. "Не вървим към разклащане. Има напрежение. От самото начало съм се опитвал винаги да бъда откровен с вас и вашите зрители и читатели. Коалицията е сложна, напрежение ще има, има и в момента. Спомняте си, че предсказах, че ако не се намери достатъчно разумно решение да се обедини коалицията около една кандидатура, ще има ескалация на напрежението. Това се случва в момента. Аз оставам оптимист, че ще се намери рационално решение, защото не може за един човек, който и да е той, цялата държава да бъде дестабилизирана, управлението да бъде поставено под съмнение", каза още Христо Иванов.

Той отказа да коментира заплахата към Любомир Каримански и подчерта, че с въпроса трябва да се занимава полицията. Според него тази ситуация не е нормална. "Това е част от цялата тази ескалация на напрежението по този повод, която както виждате, почва да прелива в други теми. Да блокира други решения. Трябва да го спрем това", каза още Христо Иванов.

Според него проблемът с разглеждането на проекта за АПИ в Комисията по бюджет и финанси е част от целия възел на напрежение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай