Христо Иванов подкрепи ДПС за промените в конституцията

Политическият часовник на Движението се срещна с хода на времето, смята лидерът на ДБ

Христо Иванов подкрепи ДПС за промените в конституцията | StandartNews.com

Целта на комисията за промени в конституцията не е да си задаваме въпроса дали те ще подкрепят нас или ние ще подкрепим тях и да създаваме такава политическа игра, а всички да намерим консенсус и да се обединим около общи необходими промени за България.

Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира пред медиите в кулоарите на парламента представените вчера от ДПС предложения за промени в конституцията. Утре се очаква Народното събрание да гласува съставянето на временната комисия, в която всички парламентарни групи да имат равен брой представители.

По повод презентацията на проекта на ДПС в Брюксел, Иванов добави: „Мисля, че става въпрос за отчитане на реалността, че промените в конституцията са неизбежни. Мисля, че става въпрос за отчитане на реалността, че всяко едно от предложенията отговаря на дългогодишни международни критики и дългогодишни демократични искания на професионалната общност в България“.„Най-накрая политическият часовник на ДПС се срещна с реалния ход на времето. Не мога да кажа, че това не е позитивна новина“, каза председателят на парламентарната група на “Демократична България”.

Отчитайки факта, че “парламентарната аритметика е неумолима”, той подчерта, че за промените в основния закон трябва да се търси подкрепа от всички депутати.По повод смяната на ръководството на „Булгаргаз“, Иванов заяви, че това е в изключителната компетентност на изпълнителната власт. Той обаче вижда “позитивни сигнали, че новото ръководство задвижи процедурата за намаляване на цената на газа“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай