Понеделник,

Христо Иванов подкрепи ДПС за промените в конституцията

От: Редакция -
627
Христо Иванов подкрепи ДПС за промените в конституцията
A
A
A

Целта на комисията за промени в конституцията не е да си задаваме въпроса дали те ще подкрепят нас или ние ще подкрепим тях и да създаваме такава политическа игра, а всички да намерим консенсус и да се обединим около общи необходими промени за България.

Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира пред медиите в кулоарите на парламента представените вчера от ДПС предложения за промени в конституцията. Утре се очаква Народното събрание да гласува съставянето на временната комисия, в която всички парламентарни групи да имат равен брой представители.

По повод презентацията на проекта на ДПС в Брюксел, Иванов добави: „Мисля, че става въпрос за отчитане на реалността, че промените в конституцията са неизбежни. Мисля, че става въпрос за отчитане на реалността, че всяко едно от предложенията отговаря на дългогодишни международни критики и дългогодишни демократични искания на професионалната общност в България“.„Най-накрая политическият часовник на ДПС се срещна с реалния ход на времето. Не мога да кажа, че това не е позитивна новина“, каза председателят на парламентарната група на “Демократична България”.

Отчитайки факта, че “парламентарната аритметика е неумолима”, той подчерта, че за промените в основния закон трябва да се търси подкрепа от всички депутати.По повод смяната на ръководството на „Булгаргаз“, Иванов заяви, че това е в изключителната компетентност на изпълнителната власт. Той обаче вижда “позитивни сигнали, че новото ръководство задвижи процедурата за намаляване на цената на газа“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички