Христо Иванов остава лидер на "Да, България"

Имам недовършена работа, която мисля да довърша, коментира Иванов

Христо Иванов остава лидер на "Да, България" | StandartNews.com

Подалият оставка лидер на "Да, България" Христо Иванов ще продължи да бъде председател. Конгресът на партията не прие оставката му, която той подаде ден след парламентарните избори на 14 ноември.

Над 600 от делегатите гласуваха "за", 14 бяха „против", а 41 гласуваха „въздържал се“.

"Считам това за огромен ангажимент. По-скоро виждам в него израз на това, че сравнително младата ни политическа организация смята, че имам недовършена работа, която смятам да довърша. За свой успех основен критерий ще използвам създаването на нови лидери, така че на следващия етап да гарантираме голям избор и много нови лица. Това е една от основните ми каузи“, заяви Иванов.

"Страната се трансформира, светът се трансформира, това ще доведе до нестабилности, които ще имат своето политическо измерение. Длъжни сме, правейки анализ на ситуацията, да отчитаме тези фактори", добави той.

Иванов добави, че счита неуспехите на партията за собствена отговорност. „Очевидно не успяхме да реагираме на появяването на нов играч, със свежи сили, който влиза от властта на терен. Не успяхме добре да отиграем комбинацията между парламентарни и президентски избори, които влязоха във сложно взаимодействие“, заяви той.

Основните приоритети оттук нататък са свързани с развитието на организацията, надграждането на коалицията, постигането на максимални резултати в онези сектори на управлението, за които отговорят. „Предстои ни доста работа в следващите месеци по съдебната реформа“, обобщи Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай