Христо Иванов обяви имената на двама министри

Лидерът на ДБ в оставка няма да е част от кабинета

Христо Иванов обяви имената на двама министри | StandartNews.com

Изглежда, че сме близо до финала. Надявам се съвсем скоро страната да има правителство.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Лице в лице" по бТВ.  "Отказах министерското място, защото мисля, че при толкова сложа коалиция е добре политическите лидери да направят крачка встрани. Нагласата е да участваме по-скоро с експертни фигури и да дадем с областите, в които сме силни. Надежда Йорданова е нашето предложение за министър на правосъдието. Божидар Божанов е предложението ни за едното новосъздадено министерство (на електронното управление б.р.) Трябва да сме внимателни по отношение на тази сложна конструкция, заради това решихме с ген. Атанасов да останем назад", разкри Христо Иванов.

Тази конфигурация ще бъде трудна за действие и трудно ще възпроизведе едно безпроблемно управление, смята лидерът в оставка на "Демократична България" Христо Иванов.

"Лесно е да се хвърлят коментари, но ще трябва, заради изключителната сложност на тази конструкция, да бъдем внимателни. Към момента работната концепция е да има 18 експертни комисии. Това до сега не е правено като модел и ще бъде трудно функционирането му. Всеки от нас ще трябва да влезе с отговорност и трябва не само да изберем правителство, но то и да започне да работи", допълни Христо Иванов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай