Неделя,

Христо Иванов: Няма да съм министър, да дадем път на нови лица

От: Стандарт -
Христо Иванов: Няма да съм министър, да дадем път на нови лица
A
A
A

Бяха казани много неща за предизвикателствата и кризите. Аз искам да кажа няколко думи за надеждата. Така започна речта си  лидерът на Демократична България Христо Иванов при откриването на 47-мото НС.

„Освен множество трудности, България има много основания за надежда - заради промените, окито се откримат с технологичната трансформация. Възстановяването по нови пътища позволява България да съкрати силно разликата с развитите общества. 

Хората са толкова големи, колкото са техинте надежди. 

Ето нашите приоритети:

На първо място ще кажа за принципите, които ще се опрем при създаване на мнозинство. 

Това, към което ще се придържаме е вярата, че всяка власт трябва да съзнава своето ограничение. Вярата в парламентарната република - наследството от прехода който трябва да опазим. 

Преди да поискаме от някоя обществена прослойка или индустрия, е добре първо да ги чуем. Повече млади хора да се върнат в България. 

Ние вярваме в институциите. Няма как да говорим за демокрация без да помним обратното на нея. Конкретните ни приоритети:

Намираме се в особен момент. До скоро бяхме по улиците, знаем колко е важно да се направи съдебна реформа. Чувам оплаквания за репресии, може би всички сме готови да направим тази съдебна реформа, но не просто да махнем един човек, а да сме сигурни, че има правосъдие за всеки български гражданин. Имам надежда, че този път ще го направим. Трябва да направим конституционна реформа за прокуратурата и Висшия съдебен съвет.

Реформа в държавната администрация - да доведе до махане на административното бреме.

Ще имаме принос в опазваенто на природата. Като основа на икономическата трансформация и повишаване на качмеството на живот в България. Ще работим за българите в чужбина - всяка институция да бъде обърната към онези 2 млн. българи, живеещи зад граница. Ще защитаваме геополитическата си ориентация към ЕС и НАТО. Реформа на целия сектор "Сигурност". Амбициозна програма за омвладяване на последствията от ковид. Първото, с което ще започнемв, е да върнем децата в училище. 

За Северна Македония - трябва да намерим как да решим този проблем и да станем заедно членове на европейското семейство. 

Да ребрандираме България, да дадем ново самочувствие на това, как гледат на нас от света - това е българската култура. 

Ние ще дадем своя принос за съставяне на правителство. Освен настояването на нашите приоритети е добре да си спомним, че можем да помогнем, правейки крачка в страни. Аз заявявам, че няма да бъда министър. ТряБва да дадем път на младите. 

Надеждата да имаме просперираща страна, в името на тази надежда да си пожелаем на добър час, завърши речта си Христо Иванов.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички