Хората на Слави с ново предупреждение за Северна Македония

Ако има необходимата воля и съвест, Каримански ще бъде избран за гуверньор на БНБ

Хората на Слави с ново предупреждение за Северна Македония | StandartNews.com

Темата за Северна Македония е огромна червената линия. Такава тема наистина е възможно да създаде изключително напрежение в коалицията, защото тя е в основа на коалиционното споразумение. Това предупреди пред БНТ депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов. Той призова, ако някой е водил разговори задкулисно да се вдигне ветото, да ревизира позицията си.

За това дали трябва да се изпраща оръжие за Украйна, Балабанов заяви, че в ситуация на война, като партньор на НАТО и ЕС, трябва да бъдем максимално обединени и да имаме ясна позиция - не само в коалицията, а в цялата пленарна зала, включително президентът и Министерският съвет.

Не е решение на инат Любомир Каримански да не оттегли кандидатурата си за гуверньор на БНБ, а наше свободно и демократично право. Казусът като битка за поста на гуверньор на БНБ не е заложен в коалиционното споразумение, обясни още Станислав Балабанов.

Бяхме достатъчно предвидими в нашия кандидат, уверени в качествата и професионализма и направихме това, което този парламент позволява - да го издигнем за кандидат. Какво ще наредят партийните структури и как ще гласуват депутатите в петък, това е друг въпрос. Ако има необходимата воля и съвест, господин Каримански в петък ще бъде избран за гуверньор на БНБ, категоричен е Балабанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай