Хората на Слави очакват голяма подкрепа за Любомир Каримански

Проблем с избора на управител на БНБ няма, номинацията не е в коалиционното споразумение

Хората на Слави очакват голяма подкрепа за Любомир Каримански | StandartNews.com

Проблем с избора на управител на БНБ няма, кандидатурата не е залегнала в коалиционното споразумение. Любомир Каримански е подготвен отдавна за този пост, той се представи пред всички политически формации, прие два тежки бюджета. Съвкупността на образа му показва, че може да бъде избран за гуверньор на БНБ, заяви в интервю за БНТ депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Той обяви, че от "Има такъв народ" очакват подкрепа от цялата зала и поясни, че никой не може да забрани да се гласува по съвест.

"Няма нужда да се срещаме с когото и да било. Тези срещи трябва да ги прави г-н Гюров, трябва да ни убеди в профеисоналните си качества. Запознати сме само с биографията на Андрей Гюров", допълни Станислав Балабанов и попита защо г-н Гюров е бил предложен в последния момент.

Балабанов беше категоричен, че от "Има такъв народ" вярват на всички коалиционни партньори.

"Трябва да има А отбор, който да променя, обединено мисля, че се справяме добре. Идеята на Василев и Петков е, че когато има вакантни постове се поставят на масата най-добрите кандидатури и се избира. Тези 100 дни бяха едни от най-тежките, проблемите са огромни - войната, ковид кризата, инфлацията, корупцията", добави Станислав Балабанов.

По думите му решенията са между лидерите на четирите партии в коалицията. "Ситуацията в предходните парламенти беше различна, затова има четворна коалиция, която прави всичко възможно да стабилизира държавата. Предстои тежка съдебна реформа и трябва да има колективни решения", каза още Станислав Балабанов.

Той коментира и ареста на Бойко Борисов. Според Балабанов МВР е постъпило логично на база на фактите от последните години. "Става въпрос за много други престъпления и те ще светнат. Европейската прокуратура разглежда сигнали свързани с евросредства", обяви Станислав Балабанов и отбеляза, че е необходимо да се смени съставът на ВСС и да се прекратят правомощията на главния прокурор Иван Гешев.

Балабанов коментира, че президентът Румен Радев има право да се изказва свободно и да е коректив на всяка една власт. Депутатът подчерта, че когато президентът реши да критикува сегашното правителство го прави.

"Логично беше поискана оставката на Стефан Янев. Дали случващото се в Украйна все още е военна операция или наблюдаваме една брутална война. Не мисля, че ще се стигне до предоставяне на въоръжение на Украйна", каза още народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай