Хората на Слави не искат оставката на Янев, несериозно е

Амбициите на Путин се простират извън Украйна, той иска нов световен ред

Хората на Слави не искат оставката на Янев, несериозно е | StandartNews.com

"От "Има такъв народ" не искаме оставка на военния министър. В такава обстановка това е несериозно", заяви пред НоваНюз международният секретар на партията на Слави Трифонов - Димитър Гърдев.

"Амбициите на Путин се простират извън Украйна, той иска нов световен ред, нова архитектура на сигурността, в която Русия да има определяща роля", смята Гърдев, който е председател на комисията по външна политика в 46-о Народно събрание.

"Сигурен съм, че Европа вече няма да е същата след тези действия на Русия. Трябва да се седне на масата на преговорите и да се организира нова система за сигурност", убеден е Димитър Гърдев.

Според него агресията на Путин е била провокирана от възможността Украйна да влезе в НАТО и да бъдат разположени оръжия съвсем до границата на Русия. Освен това президентът на Руската федерация е трябвало да направи този ход, за да запази мястото си в политиката.

"В такава застрашителна обстановка е напълно разумно плановете на НАТО за защита на членките да се активират", отбеляза Димитър Гърдев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай