Сряда,

Хората на Костадинов поискаха парламентът да разкара базите на НАТО

От: Рачо Рачев, сн. БТА -
Хората на Костадинов поискаха парламентът да разкара базите на НАТО
A
A
A

Депутатите от "Възраждане" изразяват своето категорично несъгласие с намеренията, заявени от ген. Тод Уолтърс, командващ силите на НАТО в Европа, за разполагане на още военни части на НАТО в България. Това заявиха от партията в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от народната представителка Елена Гунчева.

"Никой не е питал българския народ дали иска да бъде член на НАТО, дали искаме американски войски на българска земя. Никой не ни е питал дали искаме да се превръщаме във фронт срещу Русия или срещу която и да било друга държава", посочи тя.

"Изразяваме категоричното си несъгласие за разполагане на войски на НАТО на българска земя, като настояваме правителството и Народното събрание да преразгледат споразумението за военните бази на САЩ в България и да го прекратят", заяви Елена Гунчева и добави, че от "Възраждане" ще внесат проект за решение в тази посока.

"България трябва да пази своя национален суверенитет и това включва недопускането на чужди войски на нейна територия. Дори по време на война и поражения в България не е имало постоянно чужди войски", коментираха от "Възраждане". В момента няколко хиляди американски войници вече се намират в България, отбелязаха още от партията.

"България е превърната в почти окупирана територия, а български политици продължават да предават българските национални интереси", коментира Елена Гунчева.

"Разбираме зависимостта на част от българските политици от чужди посолства, но историята е показала, че за предателството прошка няма. България трябва да пази своята независимост и това може да стане само с независима и силна българска армия, защото, който не храни собствена армия - храни чужда, както вече го виждаме", се казва още в декларацията на "Възраждане".

От партията призовават българските политици да пазят суверенитета на България и да не се превръщат в национални предатели, и изразяват своята решимост да се противопоставят "с всички средства на поредното национално предателство".

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички