Хамид Хамид с голямо разкритие за Прокопиев и БНБ

Десислава Атанасова направи признание

Хамид Хамид с голямо разкритие за Прокопиев и БНБ | StandartNews.com

Цяла България знае кой е посъветвал Любомир Каримански да се откаже от надпреварата за БНБ - олигархът Иво Прокопиев. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид по време на дебатите за процедурата по избор на управител на централната банка. Повод бе зададеният от председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова въпрос към управляващите кой е посъветвал един от кандидатите да се оттегли. Председателят на Бюджетната комисия в НС разкри в телевизионно интервю, че при него са ходили емисари да го съветват да не се кандидатира за гуверньор.

Въпросът Ви е риторичен. Цяла България знае кой е този човек. Това е същият човек, г-жо Атанасова, който през цялото ви управление е предлагал министри на г-н Борисов и г-н Борисов е приемал тези министри, каза Хамид Хамид.

Това не са мои думи, това не са мои твърдения. Това е изявление на самия г-н Борисов. Това е същият човек, г-жо Атанасова, който в момента подреди и това правителство. Това е менторът на министър-председателя. Това е олигархът Иво Прокопиев, защо се учудвате кой е този човек, заяви още Хамид. И на свой ред попита Атанасова: "Вие си мълчите за този човек! Ще чуем ли нещо от вас?"

Аз очаквах, че управляващите ще посочат кой диктува правилата, отговори Атанасова. И призна: "Да, прав сте, някога назад във времето, за което и вие казахте, че цитирате бившия премиер Борисов, са се водили разговори. И това никой не го е крил. Сега обаче не знам дали наистина има сериозна промяна в ролята на г-н Прокопиев за българския политически живот. Защото ако някога назад във времето подобни разговори са се водили, сега виждам, че не само се водят разговорите не само се посочват лицата, а и дори се моделират разговорите. И вчера го видяхме.".

Тук има достатъчно видни ръководители на управляващата партия като Настимир Ананиев, който може да отговори на въпроса кой ви нареди да удължите срока на процедурата, кой отказа евентуален кандидат от участие в тази процедура. Това Иво Прокопиев ли е, попита Десислава Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай