Халил Летифов: Посягат на Пеевски без доказателства. Как да мълчим?

"Поведението на управляващите, на властта като цяло, е гаф след гаф", смятат от ДПС

Халил Летифов: Посягат на Пеевски без доказателства. Как да мълчим? | StandartNews.com

Обвиненията срещу депутата от ДПС Делян Пеевски са източник на недоволство за партията, защото на него се посяга така, както може да бъде посегнато на всеки друг човек, без да има каквито и да е доказателства. Това стана ясно от коментар на колегата му от парламентарната група Халил Летифов в интервю за БНР.

"Темата за Делян Пеевски е чувствителна за нас, защото ние имаме интерес всички факти и обстоятелства да излязат наяве, истината да излезе наяве. Когато някой обвинява несправедливо един от нас, няма как да седим безучастно, ще бъдем активни участници за когото и да е, който е несправедливо обвинен, не само за господин Пеевски", категоричен бе Летифов.

"Поведението на управляващите, на властта като цяло, е гаф след гаф", каза още народният представител от ДПС.

"Смятам, че е задължително да има една опозиция, която да показва тези гафове, защото те са за сметка на държавата, държавността и се плащат от българските граждани и от бизнеса. Никой не се е родил научен и в това няма нищо страшно, човек се учи в движение, но да се учиш в движение начело на държавното кормило и на държавата вече носи едни огромни рискове", обясни Халил Летифов.

"Да не зачиташ Конституцията и законите на страната и това да смяташ за нормално, за новия морал, за почтеност и за промяна е груба подмяна и газене в конституционните норми и законодателството на страната, като това съответно изкривява целия процес на вземане на решения, на управление и на ефекта от тях. Ние винаги сме имали особена чувствителност на тема демокрация, права, а и на темата за държавността, тъй като ние направихме една кампания, в която искахме да покажем какво за нас означават институциите, диалогът между институциите да бъде възстановен, като цяло диалогът между политиците, отделните партии и най-вече гражданите, но като краен ефект да се възстанови нормалността в българската политика – нормален диалог с ефективни решения, които да върнат доверието в институциите", каза депутатът от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай