Понеделник,

Халил Летифов и Хамид Хамид със знакова среща

От: СТАНДАРТ -
637
Халил Летифов и Хамид Хамид със знакова среща
A
A
A

Знакова среща се състоя в централата на ДПС. Зам.-председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Халил Летифов и зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид разговаряха с директора на Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Р Турция (YTB) Абдуллах Ерен, съобщи пресцентърът на партията.

Хамид Хамид поздрави с добре дошли гостите в централата на ДПС. Той представи политическата философия на Движението и заяви, че ДПС е партия, която отстоява правата и свободите както на етническите общности, така и на всички български граждани.

Хамид припомни историята на Движението и ролята на създателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който от затворите организира мирните Майски събития през 1989 г. и това доведе до падането на тоталитарната власт и установяването на демокрацията в България.

Халил Летифов заяви, че ДПС е ангажирана със съдбата на изселниците в Турция, като им помага при решаването на редица правни проблеми – с лични и наследнически документи, бюрократични спънки и др.

Летифов каза още, че ДПС има най-голямата младежка организация в България и Европа, акцентира върху приемствеността, диалога и връзката между поколенията в ДПС.

Абдуллах Ерен на свой ред благодари за гостоприемството и увери, че YTB ще продължава да подкрепя хората, с които има корени и ще стои зад тяхното развитие.

Срещата приключи с размяна на подаръци в знак на уважение.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички