Събота,

Кацаров скочи на КПКОНПИ: Атакуват не мен, а Румен Радев

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
Кацаров скочи на КПКОНПИ: Атакуват не мен, а Румен Радев
A
A
A

Вчера КПКОНПИ прати данни на прокуратурата за възможни злоупотреби по времето на служебното правителство. Комисарите открили информация за възможна корупция при поръчката за купуването на тестовете за коронавирус, които позволиха на учениците да се върнат в клас.

Бившият здравен министър Стойчо Кацаров обаче твърди, че няма представа за какви злоупотреби говори антикорупционната комисия.

„Казусът с тестовете за учениците са удобен повод да уронване на престижа и името ми“, заяви Кацаров в интервю за бТВ.

„Истинската причина да се прави опит да се урони името ми е свързана с няколко големи столични болници и най-вече – с детската болница. Това е истинската причина“, каза бившият министър.

Той добави, че още преди да се проведе поръчката за тестовете депутат от ГЕРБ е заговорил за злоупотреби. „Той навя съмнения за корупция още преди да е обявена тази поръчка“, каза Кацаров.

„Това е атака, чиято крайна проекция е президентът Румен Радев. Другата линия е икономическа. За детската болница има платени 10 млн. лв. без да е извършена никаква дейност, без законово основание да се платят тези средства и до този момент не са предприети никакви действия за разкриване на истината около този случай. Ето ви 10 млн. причини да бъда атакуван аз, да бъде атакувано управлението на служебното правителство“, каза Кацаров.

Той обясни, че Министерският съвет е определил бюджет за тестовете 12 лв. на бройка за 1,5 млн. теста. „Ние купихме 4,7 млн. теста – три пъти повече за същите пари. Три пъти по-ниска цена е постигната по време на поръчката“, припомни Кацаров.

Той каза, че няма да позволи никой да петни името му, но той няма да посочва имена, защото това трябва да направи прокуратурата. „Те имат всички документи, цялата документация е представена на прокуратурата. Ако сме правова държава, не аз трябва да посочвам. Прокуратурата трябва да ги посочи“, категоричен е Кацаров.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички