Петък,

Кацаров щастлив. Какво каза за зеления сертификат?

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
Кацаров щастлив. Какво каза за зеления сертификат?
A
A
A

Зеленият сертификат беше въведен успешно и даде своите резултати, обяви пред Нова телевизия служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

„Страната вече е в оранжевата зона. Тенденцията е да преминава към жълтата, после и към зелената. Ако нашите сънародници продължават да спазват противоепидемичните изисквания и да се ваксинират с високи темпове, няма основания за краен песимизъм по отношение на новия вариант Омикрон”, допълни той.

Кацаров беше категоричен, че зеленият сертификат трябва да важи и за народните представители. „Народното събрание не е типичното работно място, там влизат външни хора. Правилно е да се влиза със сертификат, тъй като рискът от заразяване е висок. Депутатите би трябвало да дават пример с поведението си”, каза министърът.

Финансовото състояние на болница „Лозенец” към момента е на минус с 38 млн. лева, съобщи Кацаров. По думите му това е свързано с лошото управление на лечебното заведение, което обаче не е било пречка за раздаването на бонуси като допълнително стимулиране. Министърът заяви, че няма сериозни аргументи срещу решението за сливане на три дружества.

„Само сливане ще осигури добри условия за лечението на децата, тъй като изграждането на нова болница ще отнеме години. Група хора са използвали повече от десетилетия базата за лични цели. Сливат се три дружества. Третото дружество е възложителят на строителството на детска болница. Авансово е изплатило 10 млн. лв., срещу които няма документ че е извършена каквато и да е дейност. Никой не поставя въпросът къде изчезнаха 10 млн. лв., които са били отпуснати на дружеството „Детско здраве”, обявено за инвеститор на нова детска болница. Парите са преведени без дори да има виза за проектиране на лечебно заведение. Няма обратни документи и фактури”, обясни министърът.

Стойчо Кацаров коментира още, че ако се спазва законът би трябвало да се отнеме лицензът на съществуващата детска болница, тъй като не отговаря на изискванията.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички