Кацаров предаде щафетата: Ето приоритетите на наследничката му

Новият и старият министър дойдоха в сградата на Министерство на здравеопазването

Кацаров предаде щафетата: Ето приоритетите на наследничката му | StandartNews.com

Приоритетите на новия министър на здравеопазването Асена Сербезова са мерките срещу Covid епидемията и предотвратимата смъртност, както и подобренията в спешната помощ.

Ето какво каза професор Сербезова на влизане в Здравното министерство, където пое поста от вече бившия служебен министър Стойчо Кацаров:

„Всички ние сме пациенти и виждаме недостатъците на системата. Чакайте да вляза, да видя това, което ще заваря на бюрото, което ми е оставил д-р Кацаров, да се запозная с всичко и след това, разбира се, ще бъдат взети адекватни решения, които ще бъдат огласени. Искам да пожелая на д-р Кацаров успех“, каза новият здравен министър, цитирана от БНР.

Довършване на оборудването на Covid зоните и започнатите промени в стандартът за специалистите по здравни грижи. С тази препоръка Стойчо Кацаров предаде здравното министерство на проф. Асена Сербезова:

„Ние поехме ангажимент да осигурим апаратура за Covid зоните поради това, че Министерство на регионалното развитие забави съгласуването, тъй като те са ръководен орган по проекта. И това я помолих да има предвид, ако може да го довършат“.

Вече бившият здравен министър изрази очакване да се осъществи и проектът за Национална детска болница. Миналата седмица решението на Кацаров болница "Лозенец" да стане педиатрична до построяването на нова сграда предизвика протести на медици:

„Ами да, настъпих сериозни интереси - затова стана така, но не съм чул някой да е против децата да се лекуват в по-добри условия, не съм чул аргумент срещу това децата да отидат да се лекуват при по-добри условия, с по-добра апаратура. Така че се надявам някой ден наистина да имаме една хубава Национална детска болница и тоя ден да е, дай Боже, час по-скоро“.

Бившият здравен министър сподели, че постът му е най-отговорното нещо, което някога му се е случвало. Той пожела успех на проф. Сербезова. Кацаров добави още, че си тръгва в добро настроение и доволен от свършеното до тук. 

„Отсега нататък за мен предстои да посрещна моите внуци, да прекарам хубаво коледните и новогодишните празници, да си почина хубаво. По-нататък ще видим“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай