Каракачанов разкри защо е махнат Стефан Янев

По думите му предоставянето на бойна техника на Украйна е неразумно

Каракачанов разкри защо е махнат Стефан Янев | StandartNews.com

Причината за отстраняването на Стефан Янев от поста му не е разноговоренето, защото БСП бяха против санкциите и оръжейната помощ за Украйна, заяви в предаването "Офанзива" по НоваНюз бившият военен министър Красимир Каракачанов.

"Има напрежение между премиера и президента. Причините са, че някои от кадрите на Радев, като например областни управители и служители в държавната администрация, бяха отстранени", каза той.

"В следващите 10 дни конфликтът ще приключи не в полза на Украйна. След това ще е късно. Сега евролидерите трябва да търсят изход за съхраняване на Украйна като държава и гарантиране, че няма да е заплаха за Русия", коментира още Красимир Каракачанов.

Според него има два варианта - Европа или ще си върне ключова роля в световната политика или с бездействието на евролидерите ще стане маргинален континент, а ЕС ще отслаби влиянието си. "Трябва да се заемат с посредничеството на мирния процес, без излишни декларации. Сега сме в средата на конфликта. Украинската армия няма да издържи още дълго", коментира Каракачанов.

По думите му предоставянето на бойна техника на Украйна е неразумно. "С тях няма да се обърне хода на войната. Щяхме да изпратим за скрап последните си боеспособни самолети. Несериозно е затваряне на въздушното пространство над Украйна, това значи сблъсък на НАТО с Украйна и трета световна война. Вероятно са давали на Зеленски надежди за военна помощ и сега е отчаян", сподели той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай