Каракачанов брани Джамбазки. Скроили му номер

ЕС стана Съветски съюз, обяви воеводата

Каракачанов брани Джамбазки. Скроили му номер | StandartNews.com

Бившият вече лидер на ВМРО Красимир Каракачанов защити евродепутата Ангел Джамбазки, един от тирмата съпредседатели на воеводите в момента. Джамбазки попадна в центъра на европейски скандал, след като негов жест в залата на европарламента бе възприет от пердседателката Роберта Мецола като нацистки поздрав.

Перверзия, определи Каракачанов скандала. „ЕС се превръща в Съветския съюз, когато дори ти беше забранено да казваш и да мислиш нещо различно“, каза Каракачанов.

По думите му европейските институции се опитват да скроят номер на Джамбазки, защото той защитава политиката на Унгария и Полша, срещу които е насочен „ултралиберален натиск“.

На въпрос дали е оставил партията в добри ръце, бившият лидер отговори, че ако един човек е по-емоционален, това не е престъпление.

„Във ВМРО не влизат пикльовци, които правят кариера. В много от партиите отиват гелосани момченца и момиченца, повтарят като папагали, за да си направят кариерката. Ако някой е по-емоционален, това не е престъпление. Един мъж трябва да има емоция в него, а не да мълчи и да навежда глава“, каза Каракачанов. И нарече наследника си добро момче.

Бившият вицепремиер и военен министър коментира, че по негово време всички важни проекти в армията са били задвижени.

„Аз не тълкувам изказването на президента Радев като критика срещу предишния мандат, защото миналия февруари той похвали, че за последните три години са свършени много неща“, каза Каракачанов.

„Политиката ми е била да не купуваме готово оръжие, а да включим българската индустрия да го прави“, поясни още той. 

„Четири години съм говорил с Румен Радев, въпреки конфронтацията му с премиера, по един нормален начин. Правихме всичко в името на доброто на армията“, каза още Каракачанов.

Той разкритикува служебното правителство, че не е работило в посока модернизация на армията през месеците им на власт. „За награда, служебният министър го пращаме посланик в Щатите, а виновният е кой – предишният министър“, каза Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай