Каракачанов бесен на Петков, подозира национално предателство

Това не е бизнес, г-н Петков и българската история не се търгува

Каракачанов бесен на Петков, подозира национално предателство | StandartNews.com

Това не е бизнес, г-н Петков и българската история не се търгува. Ще го разберете рано или късно! Тази позиция отправи днес почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов в отговор на зачестилите изказвания на премиера Кирил Петков за укрепване на Западните Балкани и ускоряване на преговорите за членство на Република Северна Македония и Албания в Европейския съюз.

"Тези хора мислят, че историята и ценностите могат да се заменят с бизнес, сметки и търговия. Всъщност тези момчета за това са и дошли – да направят едни бързи пари и кой от където е. Но в случая с Македония не бизнес връзките са важни, а са важни истината, паметта и достойнството на българския народ. Защото да сменим на Гоце Делчев самоопределението посмъртно прилича на възродителен процес. А той беше грешка, нали господин Петков? Или на вас не ви пука за двойните стандарти", мотивира още думите си Каракачанов.

"Сигурен съм, че към средата на месец май управляващите се готвят да извършат национално предателство по въпроса за българските интереси в Македония. Явно не им пука, че ще се наредят до предателството на Георги Димитров от 1946 г., но ако тогава България бе окупирана от Червената армия, сега сме суверенна държава, член на НАТО и ЕС или и това е наужким. Ако това наистина се случи, снежните топки от Шипка ще му се видят на Кирчо като едно много, ама много приятно изживяване", предупреждава Красимир Каракачанов.

Ето и пълния текст на позицията, публикувана във Фейсбук:

"Кирил Петков явно се опитва да се възползва от руската война в Украйна, за да пробута затваряне на очите и пускане на Скопие на пътя към ЕС. С фалшивия претекст, че така укрепваме Запада срещу Путин. Имало опасност сценарият в Украйна да се повтори в Македония.

Последното, разбира се, е очевидна глупост. Г-н премиерът Кирчо ни прави на глупаци, използвайки опорките, получени от създателите на неговия проект ПП – тези, които ни го тропосаха, за да обслужва техните геополитически интереси в България. Северна Македония е член на НАТО и е достатъчно защитена. Чий да го дири Путин в Македония? Това означава да се задейства чл. 5 от договора за НАТО, осигуряващ колективна защита на членовете на Алианса и Русия да се озове във война с най-мощния военно-политически съюз в света. И ако нашите родни герои Кирчо и Кокорчо са неграмотни в областта на историята, геополитиката и военното дело, то Путин явно е над тяхното ниво.

Да напомним на премиера Кирчо, че ЕС е основан на някакви принципи. И сред тези принципи не влиза неизпълнението на договори, нарушаването на човешките права и погазването на историческата истината и омраза към България. Или бъркам, господин Петков?

Правителството у нас явно се кани да изпълни една от външните поръчки, за които беше поставено власт, а именно да допусне Македония до началото за преговори за членство в ЕС без тя да е изпълнила условията на договора с България от 2017 г.

Петков използва вчера и откровени лъжи, като това, че имало някакъв напредък в историческата комисия. Първо, не ми е известно тя дори да се е събирала скоро, а можете да ме броите за доста информиран човек по тези теми. Всъщност последната среща на комисията е през месец февруари т.г. и на нея не бе постигнато нищо. Второ, никакъв напредък не може да има, докато новите формулировки не се впишат в македонските учебници. И трето, знаете ли какъв напредък всъщност е имало: Скопие щяло да публикува официално приетите формулировки за цар Самуил и Св. Климент Охридски. Забележете обаче: това са формулировки от месец февруари 2019 г. Дребна подробност, нали, господин Петков?

Казано кратко: тази комисия не е мръднала от поне три години, но Петков обявява напредък.

Такава е цялата работа на това правителство: само реклама и нищо друго. Бизнес подход. Като прословутата самолетна линия, за която не е ясно откъде ще дойдат пътниците. И която всъщност се оказа София – Тирана със спирка в Скопие.

Тези хора мислят, че историята и ценностите могат да се заменят с бизнес, сметки и търговия. Всъщност тези момчета за това са и дошли – да направят едни бързи пари и кой от където е. Но в случая с Македония не бизнес връзките са важни, а са важни истината, паметта и достойнството на българския народ. Защото да сменим на Гоце Делчев самоопределението посмъртно прилича на възродителен процес. А той беше грешка, нали, господин Петков? Или на Вас не Ви пука за двойните стандарти.

Наивност или користолюбие наднича зад действията на кабинета ни – предстои да разберем. Сигурен съм, че към средата на месец май управляващите се готвят да извършат национално предателство по въпроса за българските интереси в Македония. Явно не им пука, че ще се наредят до предателството на Георги Димитров от 1946 г., но ако тогава България бе окупирана от Червената армия, сега сме суверенна държава, член на НАТО и ЕС или и това е наужким. Ако това наистина се случи – снежните топки от Шипка ще му се видят на Кирчо като едно много, ама много приятно изживяване!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай