Карадайъ: Вотът е за 10-годишна управленска немощ

Управляващото мнозинство нанася на демокрацията, на живота и здравето на всички българи

Карадайъ: Вотът е за 10-годишна управленска немощ | StandartNews.com

Напълно убедени сме във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията, на живота и здравето на всички български граждани. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов.

„Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това а закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление. Днес ГЕРБ яростно защитава тезата, че в областта на околната среда и водите са постигнати такива големи успехи, че само опозицията не може да ги види и оцени“, посочи още Карадайъ.

„Верни на инстинкта си за самосъхранение ГЕРБ извършиха персонални промени, за да се опитат да потушат напрежението и така смятат да продължат. Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Както и да го погледнете госпожи и господа от ГЕРБ – това е положението. Нещата се влошават и не се подобряват. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали причините. Налице са доказателства за тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство. Неспособността на управляващите да се поучават от грешките, е свидетелство за невежество. Колкото и пъти да се повтаря една грешка, тя не води до качествена промяна в управленския модел“, заяви Карадайъ.

Според лидера на ДПС след днешния дебат са важни политическите и управленски поуки. „Важен е политическият ефект от комплексното действие на този демократичен инструмент. Аргументите, които ние имаме са достатъчно сериозни за всички, за които интересите на държавата и на хората стоят над интересите на управляващите, за които властта е самоцел. Няма нищо по-естествено от това да се подкрепи правото на живот на всеки човек. Живот в една чиста, здравословна среда. Околната среда има тясна връзка с човешкото здраве и благосъстояние. Чиста среда ,с чиста вода и чист въздух осигуряват здравословни условия на живот“, каза още ДПС-лидерът.

Той посочи, че в Движението са адекватни на изискванията на времето и със своята програма ще бъдат активни в привеждането в действие на зеления пакт на ЕС заедно с всички отговорни политически партии.

Според него днешните дебати са за 10-годишна управленска немощ. „Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. Зеленият пакт на ЕС е огромна възможност за хората, за бизнеса и за държавата. Да си пожелаем общо съгласие и общ успех в постигането на тази голяма цел. Няма време“, допълни още Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай