Карадайъ:Политиката на разделение и омраза да спре

Венци и цветя бяха поднесени на паметника на жертвите на тоталитарния режим и „възродителния процес“ в Момчилград

Карадайъ:Политиката на разделение и омраза да спре | StandartNews.com

ДПС проведе възпоменателен митинг в Момчилград, на който бяха почетени жертвите на т.нар. „възродителен процес“.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че ДПС има идеята и политическите аргументи за правене на политика у нас. „Затова с гордост и достойнство казваме, че политиката на разделение, противопоставяне и омраза трябва да спре у нас. Че патриотите на България сме тук на този площад. Че, ако искаме да следваме заветите на Апостола Васил Левски и искаме да бъдем патриоти в нашата чиста и свята република, ще отстояваме демокрацията, еднаквите правила за всички. И както Апостола е казал: „И турци, и българи и всички етноси ще бъдем равни! „Равни ли сме днес обаче?!, попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„След 30 години демокрация, нашите братя дадоха живота си за името, в името на името, в името на вярата“, заяви още Карадайъ.

Пред паметника на жертвите на тоталитарния режим в центъра на Момчилград се събраха стотици жители на града, гости от страната и от Турция на възпоменателен митинг. Сред присъстващите бяха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов Хасан Азис, зам.-председателят на НС Нигяр Джафер, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народните представители Имрен Мехмедова, Танер Али, Севим Али, Джейхан Ибрямов, Ерол Мехмед, Адлен Шевкет, Хайри Садъков, областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, репресирани от тоталитарния режим, близки на трагично загиналите, кметове на общини, председатели на общински съвети, както и депутатът от Народно-републиканската партия (CHP) в Турция Кямил Окяй Съндър.

Възпоменателен митинг се проведе и в момчилградското село Груево пред паметник-чешмата, която е изградена в памет на Абдулазис Бекир, Мустафа Али и Мустафа Ибрахим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай