Карадайъ на Куртулуш Байрам: Нека пазим демокрацията и свободите

Преди 32 години си върнахме правото на идентичност, посочи лидерът на ДПС

Карадайъ на Куртулуш Байрам: Нека пазим демокрацията и свободите | StandartNews.com

Нека заедно пазим демокрацията, правата и свободите, честта и достойството на всички български граждани.

С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ честити Куртулуш Байрам.

"Днес е ден на правата и свободите, празник на човешкото достойнство и на честта. Преди 32 години, на 29 декември, си върнахме правото на идентичност, правото да носим рождените си имена, да говорим майчиния си език, да изповядваме религията си. Това стана в резултат на протестите на мюсюлманите в България", написа Карадайъ в личната си Фейсбук страница.

Ето целия поздрав на Мустафа Карадайъ:

Скъпи братя и сестри,

Днес е ден на правата и свободите, празник на човешкото достойнство и на честта.

Преди 32 години, на 29 декември, си върнахме правото на идентичност, правото да носим рождените си имена, да говорим майчиния си език, да изповядваме религията си. Това стана в резултат на протестите на мюсюлманите в България.

Днес е ден на благодарност!

Ние помним свидните жертви, няма да забравим малката Тюркян. Следваме примера и всеотдайността на нашите родители. Прекланяме се пред смелостта и силата на духа им. Те ни направиха единни, преподавайки ни най-важния урок: силата на заедността!

Преодоляването на натрупаните една върху друга кризи - здравна, икономическа, социална, криза на държавнистта и на демокрацията, изискват от нас заедност и единение. И отдаденост в името на бъдещето на нашите деца така, както ни е учил почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган. ДПС е призвано да се бори за достойния живот на всички български граждани.

Скъпи братя и сестри,

От името на ДПС и лично от свое име поздравявам всички, които отбелязват Куртулуш Байрам. Пожелавам ви здраве и берекет, мир и благоденствие.Нека заедно пазим демокрацията, правата и свободите, честта и достойнството на всички български граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай