Карадайъ припомни на кого е цитатът: Никой не е над закона

Лицемерно е нарушител на Конституцията да говори, че никой не е над закона, смята лидерът на ДПС

Карадайъ припомни на кого е цитатът: Никой не е над закона | StandartNews.com

"Лицемерие е да се говори от човек, който доказано е нарушител на Конституцията, че никой не е над закона".

Това коментира в кулоарите на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка със снощния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Карадайъ коментира, че днес отново чуваме цитата: „Никой не е над закона“. Нали помните този цитат от кого е - от Цветанов - 2009 г., от Борисов - 2010 г., каза Карадайъ.

Той посочи, че няма какво да коментират за снощното задържане на Бойко Борисов, тъй като не разполагат с факти, а само с едно твърдение на неговия адвокат, че действията от органите на полицията са били извършени „по неотложност“.

По думите на Карадайъ нахлуването в дома, на който и да е български гражданин без основание, включително и снощният арест, се е аргументирал с твърдението, че това било неотложност. „Ние от изборите знаем едни неотложности. В дома на 85-годишен инвалид, който от две-три години не е ставал от легло, се нахлува с неотложност“, посочи Карадайъ. „Има пълзящ фашизъм в страната с тази полицейщина“, посочи той. 

Полицейщина е младежи, които прохождат на терена на политиката да биват привиквани в полицията и да получават репресии, затова че са раздавали агитационни материали и са правили обучения за машинно гласуване. Такива твърдения имаме при нас и сме искали документи от Рашков, за да видим обективната картина, добави председателят на ДПС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай