Вторник,

Карадайъ: Днес повече от всякога има нужда от ДПС

От: Рачо Рачев -
Карадайъ: Днес повече от всякога има нужда от ДПС
A
A
A

"Ние докарахме демокрацията в България. Така се създаде Движението за права и свободи. Да отстояваме нашите права, нашите свободи и идентичността си." С тези думи се обърна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ към присъстващите на честването на годишнина от Възродителния процес в село Млечино.

"Обаче 31 години след създаване на ДПС днес какво виждаме? Репресия. Някои политически ръководители на полицията тази година я превърнаха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно основание. Виждаме днес, че повече от всякога имаме нужда от ДПС. Виждаме, че днес България повече от всякога има нужда от ДПС, за да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността в нашата родина България", каза Карадайъ и допълни, че тази година е било решено да няма митинги заради пандемията и ковид кризата, но "няма как да не почетем нашите герои на българската демокрация и затова пак сме тук".

"Да поздравим нашите братя и сестри християни за празника, но ние се събираме тук, за да може да си спомняме онези времена и да вземем поуката от онова, което се е случило навремето с надеждата и идеята заедно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата родина ", каза още Карадайъ.

"Онези политически ръководители, които заставиха полицията да се превърне в милиция, трябва да си носят отговорност. А за незаконните деяния и милиционерщината оттук заявяваме, като Движение за права и свободи – след като изчерпим националните правни процедури, тази тема ще стигне до Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Не можем да премълчаваме рушенето на демокрация и рушенето на държавност в нашата родина България. Днес, ако го премълчим, утре каква България ще има, каква България ще завещаем на нашите деца и на нашите внуци”, попита Карадайъ.

Ръководството на ДПС почете паметта на жертвите на Възродителния процес в момчилградско. Мустафа Карадайъ заедно с народни представители, членове и симпатизанти на ДПС и гости от страната и Република Турция положиха венци и цветя пред чешмата паметник в с. Горско Дюлево, в с. Ауста и в с. Нановица.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички