Събота,

Какви са приоритетите на Манолова и партията й

От: Агенция Стандарт -
105
Какви са приоритетите на Манолова и партията й
A
A
A

Новоучредената партия "Изправи се България" поиска нов социален договор и започва подписка за подкрепа на гражданите в кризата. Това съобщават от пресофиса на формацията, чието учредяване беше днес. За лидер беше избрана Мая Манолова.

"Заемам се с трудовата реформа в държавата. Трябва ни нов социален договор. Българите са работещи бедни. Докарани до бедност, въпреки труда си", обяви Манолова пред делегатите, се посочва в съобщението, цитира БТА. И обясни, че новият социален договор означава стремглаво увеличаване на минималната работна заплата, но с не по-малко от ръста на цените на малката потребителска кошница; въвеждане на почасово заплащане на труда; поетапно въвеждане на четиридневна работна седмица; регламентиране на работата от вкъщи.

Партията поставя за свой приоритет също борбата с корупцията, както и опазването на зелена България.

След учредяването си и по случай Деня на труда, "Изправи се България" организира шествие до "триъгълника на властта", откъдето ще обяви подписка с искане за подкрепа на домакинствата в кризата. Исканията включват нула процента ДДС върху битовите сметки и стоките от малката потребителска кошница и намаляване на ДДС върху лекарствата; необлагаем минимален доход, равен на минималната работна заплата; таван на цените на основни хранителни продукти; дотиране на първите 60 л. гориво за домакинства с доходи под 2500 лв. на месец и преизчисляване на пенсиите на база средномесечен осигурителен доход за предходната година.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички