Какъв ни е Путин? Голям скандал в парламента

Христо Иванов в словесна престрелка с Костадинов

Какъв ни е Путин? Голям скандал в парламента | StandartNews.com

В остър спор за това дали Путин е враг на българите, или не е, влязоха ДБ и "Възраждане" по време на дебатите по повод смяната на военния министър Стефан Янев.

"Путин не е враг на българите, защото ние нямаме вражески отношения с Русия", заяви Костадин Костадинов.

"Не, враг ни е Путин, защото това е един тиран, който започва една кървава авантюра", опонира Христо Иванов. "Това е престъпление срещу Русия на първо място", посочи той и добави, че руснаците никога няма да го простят на руския президент.

"Враг ни е, защото напада един мирен народ, като украинския. Путин ни е враг и защото неговата война не е просто за Украйна, а за предифиниране на ситуацията на сигурността в Източна Европа", каза още лидерът на "Да, България" и съпредседател на ДБ.

"Не можем да се представяме повече като неутрална страна - свърши тази епоха", наблегна Иванов. "Тази война е агресия срещу самия фундамент на международния ред", заключи той.

"Понятието война е международен термин от международното право, то дефинира и последици, свързани с този термин, нежеланието на Путин е нежелание да признае, че е на терена на Хагската конвенция", категоричен беше Христо Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай