Как бъдещите управляващи ще ни спасяват от скъпия ток?

На преговорите за правителство има идея да не се спира токът при една неплатена сметка

Как бъдещите управляващи ще ни спасяват от скъпия ток? | StandartNews.com

Корупцията е най-големият проблем на българската енергетика. Затова се предлага одит на цялата държавна енергетика, след който тайните договори да станат явни, съобщи пред Нова телевизия Мартин Димитров от „Демократична България”.

„Ще предприемем всички възможни дейности да няма нов скок в цените на тока за битовите потребители. След това трябва да бъдат предприети мерки за нормализиране на цените в енергетиката. Съгласихме се с идеята да не се спира токът при една неплатена сметка. Има подобно предложение от Европейската комисия. Това е разумно решение”, обясни Димитров.

По думите му никой от присъстващите на преговорите за съставяне на кабинет не е бил виждал пътната карта с „Газпром”. „Там са поемани ангажименти от името на България. Абсурдно е никой да не я е виждал. Това е от една от причините за високите цени – зависимости и непрозрачност”, поясни представителят на ДБ. И допълни, че от партията смятат, че срокът за експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй” трябва да бъде удължен.

По думите му от ДБ правят всичко възможно да бъде съставено правителство. В този смисъл Димитров каза, че подходът преговорите за съставяне на кабинет да се предават онлайн много му харесва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай