Кадиев: Проблемът е в приходните агенции

Кадиев: Проблемът е в приходните агенции | StandartNews.com

София. „За мен разходната част на бюджета за следващата година е като разходната част за 2014 година с леки корекции. Големият проблем е в приходните агенции и приходите. Няма с кого да се оправдават управляващите, защото новият директор на Агенция „Митници" беше назначен през август". Това  депутатът от БСП Георги Кадиев пред Нова ТВ.

По думите му липсата на събираемост на приходите до известна степен е резултат на обективни фактори, падането на цената на петрола, намалената покупателната способност. „Аз не виждам амбицията през 2015 година нещо да се направи за подобряване на събираемостта на приходите", коментира депутатът.

Увеличаваме данък „лихва", защото според нас плоското данъчно облагане трябва да се отнася за всякакви видове доходи, заяви в студиото депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова.

„Минимум около 50 милиона лева ще бъде данъчният ефект от увеличаването на този данък", добави тя. "Основната идея на бюджета да доведем страната до финансовата стабилност, от която тя се нуждае и да върнем доверието", каза още Йорданова.

Според него трябва да се търси вариант, при който да има необлагаем минимум, който може да е 100 лева или 150 лева, и да има прогресивен данък, особрно за доходите над 1500 или 2000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай