Изпитват вътрешния министър в парламента

Той ще представи действията на кабинета за справяне с последствията от наводненията

Изпитват вътрешния министър в парламента | StandartNews.com

МВР министърът Калин Стоянов ще представи действията на кабинета за справяне с последствията от наводненията в Северозападна България.

Стоянов ще  даде отчет за действията на председателстваната от него Междуведомствена комисия по възстановяване и подпомагане  за справяне с последиците от наводненията в Северозападна България през последните две седмици. Изслушването му в парламента е по предложение на "Възраждане".

Депутатите ще продължат работата си по промените в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, които не успяха да довършат вчера. Измененията предвиждат министрите на икономиката и индустрията и на иновациите и растежа да допълват, спират или отнемат вече издадени удостоверения. Въвеждат се нови разрешения за предоставяне на технически помощ за изделията с двойна употреба.

В дневния ред е включено и приемане на първо четене на промени в закона за специалните разузнавателни средства, който дава право на регионалните дирекция на "Гранична полиция" да използват СРС-та.

Окончателно ще бъдат гласувани и промени в Закона за туризма. Те предвиждат отпадане на изискването за обществени поръчки за таргетирана реклама в големи онлайн платформи и търсачки като Фейсбук, ЮТюб и Туитър например. Целта е да се избегнат посредниците, които често обвързват комисионните си с размера на рекламния бюджет. Министърът ежемесечно трябва да представя разширена справка за изразходваните средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай